Games > Telepath Tactics Bugs

v1.044/linux bugs: corrupt saves, item reqs vanish, can't save, others

(1/5) > >>

moskewcz:
i was/am a KS backer, but i just got around to DLing and trying out TT. i've run into a number of bugs, most of which i figured i'd just try to work around / live with (i.e. i don't really expect flash+linux to work well; TBH i'd rather you work on moving off flash rather than fixing most of these), but i just ran into a game-breaker (corrupt/unloadable saves), so i though i'd try posting.

i tried to scan at least the most recent few weeks of posts here, and i think some of these are dups (i.e. push/pull not working), but the others i didn't see. the game seems to have generated a large # of logs during my play so far, so i went ahead and attached them all (it's a ... zipped tbz2 file, since the forum won't allow a tbz2 directly, and regular .zip is (at 1.2M) over the 750K size limit ... maybe loosen those a bit?) along with all my saves. the unloadable saves are slots 1 and 4. you can see i tried editing the slot1 file to add a random seed and change the nextBattle string (a stab based on reading other bug reports), but that didn't seem to make the save loadable. the ~ version of that slot's file is the original.

the other less critical bugs, in descending order of importance:
0) often, i can't seem to save. clicking on slots either does nothing (if empty), brings up a overwrite dialog box where clicking the check does nothing (or just makes a sound), or sometimes just yields an empty slot-selection dialog box (i.e. where the slots normally would show up, but there is nothing but a 'prior page' button.
1) at some point, all the item class restrictions seem to have vanished: anyone could use any item.
2) push/pull don't seem to work. now, since i'm just starting, i don't really know how they *should* work, but most of the time they seem to just do nothing and burn a turn. they seem to work more often on enemies than allies, so i though maybe they don't work on allies, or there's some rule i don't understand. but as time goes on i'm thinking they are just buggy.
3) neither fullscreen nor windowed mode work correctly. in both, the playfield isn't correctly clipped/scaled. by an arcane sequence of window resizes and toggling between the two modes (with scale in fullscreen disabled), i can get a mostly-playable windowed mode. however, there are some nasty drawing/flicker artifacts, generally when the cursor is over ... certain things. maybe anytime there are multiple layers drawn under the cursor.
4) various buttons don't seem to have images
5) the borders of various dialogs don't render properly (might only be in FS or windowed mode, not sure)
6) some cut-scenes display incorrectly (portraits too low and cut off).

i can upload other files (or the same ones in other formats) and/or make screenshots/videos of these as necessary/desired, especially (0). but ... you know, limited time and all that. really if i can get past the unloadable saves and items (0) and (1) i think i can live with the rest. i'm hoping the (2) issue is already known/fixed based on other reports.

mwm

CraigStern:
Phew! That's a whole lotta stuff there.

So, do me a favor--since we're going to focus on the save game issues first, go ahead and try saving, then when you get an error, send me the log it generates at that moment in time. (I really don't have the time to go digging through 101 log files in order to find the ones that might be relevant to this particular bug!)

moskewcz:
okey-dokey. here are three logs, generated from trying to save immediately after loading save0.

the first is generated when i try to save to an empty slot.

the second and third are generated when i try to save over an existing slot -- one for every time i click on the green check. when i click the check, the config dialog flickers but is otherwise unchanged, so you can imagine how you'd get a large # of logs from hammering that check box in hope/frustration. i think you could really look at *any* of the prior 101 logs -- in retrospect i'd say chances are good they're all from this same issue.

after clicking the 'no sign' and/or after trying to save on an empty slot, i'm presented with the 'messed up / empty save list', of which i took a screenshot. conveniently, this also show a missing icon (which is always missing). perhaps it's a filename-case-error/mismatch on the images? linux cares, but not windows ...

also, i tried editing the nextBattle="Random Level" string in my unloadable save1 (modified (first file) and original (last file) attached below) as per your reply to the other unloadable save in 1.044 topic, but it still doesn't load for me. it just makes the 'dwip' noise and returns to the continue/start campaign screen (no log generated). i was hoping i could load it so i could screenshot the missing-item-reqs issue, but no dice. i tried hitting 'L'/'l' to generate a log before/after trying to load (as per some other topics), but that didn't seem to do anything -- myabe that doesn't work at that screen or i did it wrong.

thanks,

mwm

moskewcz:
while i was screenshotting, here's one showing a typical example of the diaglog border/background rendering error. this shows up in fullscreen (scale or no scale) and windowed. i also made the window bigger to show that the image in windowed mode seems to be clipped at the bottom compared to fullscreen mode, although that might be intentional/related to some setting.

since it was >750K, i had to downsample it to attach.

bugfartboy:
Craig: Could it be an issue with the deeply hidden SavedGames.sol?  I noticed some of the game's save/load behavior is still dependent on it.

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

Go to full version