Author Topic: Official TRPG2 post-release bugs thread  (Read 33633 times)

Offline Zhampir

  • Black Cape
  • ***
  • Posts: 635
    • View Profile
    • My Facebook
Official TRPG2 post-release bugs thread
« on: February 08, 2010, 01:36:28 AM »
Not that anybody will likely fix it... but...
It's a very annoying one, the enemies keep walking on top of each other. especially the mechanics.
I like to bottleneck them so I deal with them one at a time, instead they all stand on the same square, it's imposible to actually get a pict of this because it looks like there is only one there... I don't know what causes it, but it's annoying...
« Last Edit: August 30, 2010, 08:50:00 AM by KZ »

Offline KZ

  • Global Moderator
  • White Cape
  • *****
  • Posts: 1161
    • View Profile
Re: I've found a bug
« Reply #1 on: February 08, 2010, 05:21:05 AM »
'Tis true that Craig hasn't fixed a few bugs since release of TRPG2, but then, if someday in the future he does re-do TRPG1 and TRPG2 with the TRPG3 engine, then it might be useful to have a list of bugs handy. ;)
I do suggest that you still posta  screenshot, and simply circle in paint which unit you're talking about and from which position they moved (unit number, e.g. Mech. Captain 2, may help as well).
Welcome to the forums!
Read the rules, use proper grammar and punctuation, play the games, share your ideas and enjoy your stay!

Offline CraigStern

  • The Creator
  • Administrator
  • General
  • *****
  • Posts: 3768
    • View Profile
    • Sinister Design
Re: I've found a bug
« Reply #2 on: February 08, 2010, 07:37:26 AM »
Let's put it this way: if I redo those games, there's no way I'm using the old engines. So it's incredibly unlikely that these bugs will show up when I start working on it. But I appreciate the thought. ;)

Offline Frosty

  • Red Cape
  • **
  • Posts: 166
    • View Profile
Re: I've found a bug
« Reply #3 on: February 23, 2010, 06:32:02 PM »
Actually, they have a deeper shadow if they are on the same square, and the Mechanics will walk on water sometimes.
Yeah, I'm a snowman. Got a problem with that?

Offline Georgie_Leech

  • Ghost
  • Posts: 4
    • View Profile
Re: I've found a bug
« Reply #4 on: March 03, 2010, 04:28:51 PM »
This is a weird one...

I haven't been able to take a screen shot, because it's an animation, but for some reason, Gamblin' Jack's Recover move Doesn't work properly. It claims that G.J. boosted defense by... it seems to be random, I've seen both 3 and 9, but doesn't actually recover anything, and no animation plays. The game then freezes; I cannot select "Done, nor move G.J. in any way. It gets wierder when someone is in the team spot next to him. It causes them to perform the animation of one of their techniques (I've seen Dorgon use Burst Shot, Darling use Shadow blast, and Anya use Mega Shield). This attack doesn't actually do/recover damage, and it deducts 4 Psp from whoever did the attack. The game does not freeze in this scenario.

Offline Ertxiem

  • Global Moderator
  • Black Cape
  • *****
  • Posts: 627
    • View Profile
Re: I've found a bug
« Reply #5 on: March 03, 2010, 05:00:57 PM »
Yeah. That's a weird bug, but it's there for a long time. And I believe that Craig will not fix it (see his post above), since he's working on TSoG.
Ert, the Dead Cow.
With 2 small Mandelbrot sets as the spots.

Offline Georgie_Leech

  • Ghost
  • Posts: 4
    • View Profile
Re: I've found a bug
« Reply #6 on: March 04, 2010, 12:34:51 AM »
I know he won't fix it, I'm just trying to figure out how it happened. I mean, most bugs are just an error in programming, but that's a fairly significant one.

Offline CraigStern

  • The Creator
  • Administrator
  • General
  • *****
  • Posts: 3768
    • View Profile
    • Sinister Design
Re: I've found a bug
« Reply #7 on: March 04, 2010, 10:59:14 AM »
That was probably introduced (like the other bug mentioned above) when I upgraded the enemy combat AI for the special Sinister Design-exclusive version of TRPG2. It'll resolve itself if and when I remake the game in the TSoG engine. :)

Offline Steel Ersatz Man

  • Red Cape
  • **
  • Posts: 119
  • I'm a Red Cape, aren't I?
    • View Profile
Re: I've found a bug
« Reply #8 on: March 19, 2010, 12:45:05 PM »
I have just joined with Tatidan (It's Ridiculously Hard) and I went to go and get the yellow orb in Lake Alto. I got it but ended up getting lost and landed on the shore where General Darkeye is earlier in the game. And, I can't get back on the ship. This is my second runthrough of the game on New Game+ so I REALLY don't want to have to start A new game. HELP PLEASE!   :(
We are the steel alliance. None shall take our hill!

Offline KZ

  • Global Moderator
  • White Cape
  • *****
  • Posts: 1161
    • View Profile
Re: I've found a bug
« Reply #9 on: March 19, 2010, 04:08:08 PM »
See the walkthroughs for getting off the island in the TRPG2 walkthrough section: there is a map of how to navigate the Lake.

Welcome to the forums, read the rules, use proper grammar and punctuation, play the games and enjoy your stay!
Welcome to the forums!
Read the rules, use proper grammar and punctuation, play the games, share your ideas and enjoy your stay!

Offline Steel Ersatz Man

  • Red Cape
  • **
  • Posts: 119
  • I'm a Red Cape, aren't I?
    • View Profile
Re: I've found a bug
« Reply #10 on: March 20, 2010, 03:04:32 AM »
It's not that I can't navigate the mines, it's that it's the final chapter and the game won't let me back on the boat.
We are the steel alliance. None shall take our hill!

Offline Dayn

  • Mechanic Captain
  • **
  • Posts: 63
    • View Profile
Re: I've found a bug
« Reply #11 on: March 20, 2010, 05:04:41 AM »
Also, at lake alto you can walk on water.

Offline KZ

  • Global Moderator
  • White Cape
  • *****
  • Posts: 1161
    • View Profile
Re: I've found a bug
« Reply #12 on: March 20, 2010, 06:01:22 AM »
Dayn: kindly expand, as such a statement in the bug thread is practically useless. Tell us the conditions under which this can happen, when this happened, what unusual steps you took before that happened, etc.
Welcome to the forums!
Read the rules, use proper grammar and punctuation, play the games, share your ideas and enjoy your stay!

Offline Steel Ersatz Man

  • Red Cape
  • **
  • Posts: 119
  • I'm a Red Cape, aren't I?
    • View Profile
Re: I've found a bug
« Reply #13 on: March 20, 2010, 09:01:50 AM »
Everyone just seems to be veering off subject here. I NEED SOME HELP HERE! Also, I have found that you can walk on water and off screen. Furthermore, when you try to load, you load off screen.
We are the steel alliance. None shall take our hill!

Offline Presentiment

  • Blue Cape
  • **
  • Posts: 248
  • Wannabe
    • View Profile
Re: I've found a bug
« Reply #14 on: March 20, 2010, 12:21:45 PM »
The glitch happens when you run at the corners of the map.

Then you can only walk on the parts beyond the 'invisible wall'.

It is interesting. Lets you get into Thallion's mansion without him being there, you can skip the Spriggat Assassin battle, go into another area turned backwards.